Mental sportcoach

Trainer

Personal coach

Hi, mijn naam
is Joost Koop

De beste business komt voort uit de meest slechte ervaringen

Voilà. De beste business komt voort uit de meest slechte ervaringen. Uit frustraties en conflicten. Daarvoor zoek je een oplossing en deelt deze vervolgens met anderen die daar ook mee geconfronteerd zijn. Dan pas ben je in staat een ander écht wat te bieden en zo kom je ook nog eens ergens. Tegelijkertijd groeit in de achtergrond je ervaring als kool en zet je je kwaliteiten in de wereld die staan als een huis.

Als planner en roostermaker werkte ik zowel in loondienst als zzp’er voor verschillende bedrijven: van kleine zelfstandigen tot grote multinationals. Inherent aan deze loopbaan is het onderhuids opstapelen van conflicten. En die ontstaan doordat verantwoordelijken enkel met financiële ondertoon praten, leidinggevenden met Excel-sheets en schriftelijke waarschuwingen in de aanslag de afdeling bestormen en overige collega’s – in mijn volksmond beter bekend als het ‘’ik-moet-nog-tot-mijn-65e-type’’ zich dagelijks tussen 4 klaagmuren wanen. Alles behalve een sociaal aspect noch een greintje inlevingsvermogen. Trek ik dat dan zelf aan? Jazeker trek ik dat zelf aan.

+Lees meer

Kijk, en van dat soort mensen werd Joosje (zo noem ik mezelf als ik niet lekker in mijn vel zit) dus met enige regelmaat ‘’effe’’ supermoe. En dan wordt het verdraaid lastig voor iemand die gevoelig is. Die krijgt dat tijdens 1 nachtje slapen ‘’niet geheel’’ verwerkt kan ik u vertellen. Ging em na 20 jaar dus ook ‘’effe’’ niet meer worden. Hoe meer mensen begonnen met ‘’je moet dit’’ en ‘’je moet dat…’’ des te harder ik de hakken in het zand zette. Inmiddels denk ik bij dat soort types alleen nog maar: ‘’dikke vinger – zoek het lekker zelf uit’’. Dubbel uitroepteken.

  • Hoe ik mezelf onderscheiden heb van dat type ?
  • Hoe leer ik om te gaan met mijn denksnelheid ?
  • Hoe concludeer ik zelf –bepaalt niemand anders voor me trouwens, ook al denkt iedereen het nog zo goed te weten- dat ik hoog-sensitief ben?
  • Hoe vul ik nu mijn eigen zakken met voldoening ipv destijds die van de baas met mijn centen?

Zodra mijn leven Joosje’s leven wordt is er sprake van voortkabbelen. Dan speelt er iets. Sta ik in een soort van ‘’er-zit-een-kiezelsteentje-in-mijn-schoen-modus’’. Kleine moeite om em eruit te halen en het toch keihard vertikken. In een woest kolkende rivier springen en tegen de stroom op beginnen lopen, zwemmen, worstelen. What ever. En daar ligt-ie dus wel graag even wakker van. Want dan is Joosje opeens Joost Koop. En die kan, wat zeg ik?, MOET buiten zijn comfortzone blijven opereren. Aangenaam.

Doelen stellen in plaats van goede voornemens maken. Met passie in staat zijn om ambities waar te maken. Kwaliteiten opsporen en ontwikkelen en tegelijkertijd financieel gewin naar de achtergrond durven te verplaatsen. Risico’s nemen. Lees: geen angst kennen. Heb ik nodig en kan ik geen genoeg van krijgen.Voorzien in mijn levensonderhoud en genieten van eigen ontwikkelde kwaliteiten is ruim voldoende. En daarmee verwoord ik mijn in balans zijn. Denk je nu ook van ‘’wil ik ook hebbuh’’?? Nou, gewoon, hier:

Ik laat je graag ervaren je hoe je in contact komt met jouw talenten, jouw passie en daardoor je ambities gaat waarmaken.-Vouw tekst samen

medaille

Inspirator & motivator
bij ik heb het in me

Als influencer til ik individuele (team)sporters, teams, trainers en sportcoaches en hun sportieve prestaties naar een hoger niveau. En nee, niet met wat Instagram-shit, twitter-kak of Facebook-crap. Direct op de man af. Als je kritisch naar jezelf durft te kijken werk je met mij toe naar optimale prestaties. Fysiek ben je sterk. Ik help je om ook mentaal de meest krachtige versie van jezelf te worden. Wees eerlijk: wanneer riep jij voor het laatst dat je bestond uit een mind-body en … soul? Een topper traint deze dan toch ook alle drie?

+Lees meer

In mijn mental (sport-)coaching ligt de nadruk op luisteren naar je inner voice. Fysiek optimaal reageren, presteren én winst gaan namelijk hand in hand met goed luisteren naar jezelf, naar jouw eigen behoeftes. Ik help je de juiste, gezonde balans te vinden. Mijn ambitie is om op deze manier van tobsporters weer topsporters te maken. Balans vinden en houden. Tijdens en na je carrière.

Teambuildingssessies op locatie of tijdens buitenlandse stages organiseer ik via “Ik heb het in me”.

Lees meer op www.ikhebhetinme.nl ›

-Vouw tekst samen

medaille

Trainer bij
Mental Sports Academy

Meer uit je sportcarrière halen, fysiek én mentaal? Daag jezelf echt uit in deze in München, Abu Dhabi of Californië. ‘’Mental Sports Academy’’ is een internationaal instituut waar mental sport coaching in op maat gemaakte opledingen is ‘’gegoten’’ voor atleten, trainers en coaches. En daarin schuilt een van mijn levensdoelen: de sporter of trainer zijn of haar inzichten, ervaring, talent en gestelde doelen mee laten nemen voor de rest van zijn of haar leven.

+Lees meer

Op exclusieve locaties verzorg ik als trainer een mental sport coaching-programma voor een internationaal gezelschap van (top)sporters, trainers en coaches (M/V). Juist voor die atleten en coaches die verder kijken dan wat hun club of omgeving hen te bieden heeft. Je beleefd een once-in-a-lifetime experience die je tot dusver nooit voor mogelijk had gehouden.

Meer weten over deze indrukwekkende trainingen?

Lees meer op www.mentalsportsacademy.nl ›

-Vouw tekst samen

medaille

Personal coach
bij Coach-Studio Peptalk

Studio ipv praktijk, WiFi-vrij, houten vloertje op de begane grond, omsloten tuin, open haard en de Jura-koffiemachine op scherp: laat de verhalen maar komen!

Lees meer op www.coachstudiopeptalk.nl ›